«Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα»: Δωρεάν προβολή σήμερα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης


Υπάρχει μια πολύ ξεκαρδιστική και συνάμα τρυφερή ταινία των 80’s με τον τίτλο “Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα”.  Πρωταγωνιστούν η  Τζέιμι Λι Κέρτις, ο Τζον Κλιζ, ο Μάικλ Πάλιν και ο Κέβιν Κλάιν.


Υπόθεση 

Τι συμβαίνει όταν μια σέξι απατεώνισσα και ο παρανοϊκός βοηθός της συναντούν έναν καθωσπρέπει δικηγόρο για να μάθουν από αυτόν πού κρύβεται η λεία της σπείρας; 
4 πολύ διαφορετικοί άνθρωποι συνεργάζονται για να πραγματοποιήσουν μια ληστεία στο Λονδίνο και έπειτα προσπαθούν να "την φέρουν" ο ένας στον άλλον δημιουργώντας κωμικοτραγικές καταστάσεις. 
Ο Κέβιν Κλάιν στον ρόλο του Ιταλού ληστή Ότο Γουέστ, εραστή της Γουάντα (πήρε και το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου) κλέβει τις εντυπώσεις με τα καμώματα που κάνει στην πρωταγωνίστρια. 


Η ταινία έκανε μεγάλη επιτυχία στους κινηματογράφους και ακόμη και σήμερα βλέπεται ευχάριστα με ίσως κάποια νοσταλγία για τη δεκαετία του 1980. 

Ήταν η τελευταία ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη Τσάρλς Κρίκτον, ο οποίος έγραψε το σενάριο σε συνεργασία με τον Τζον Κλιζ.  
Ο Κλιζ είχε δηλώσει ότι δημιούργησαν τον χαρακτήρα της Γουάντα αποκλειστικά για την Τζέιμι Λι Κέρτις, ενώ ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Κλαιν ήταν εμπνευσμένος από έναν γκουρού που ζούσε στο Λος Άντζελες.



Τα γυρίσματα έγιναν το καλοκαίρι του 1987 στο Λονδίνο και η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους σχεδόν δύο χρόνια αργότερα. Κέρδισε υποψηφιότητες Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερης Σκηνοθεσίας και μέχρι σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο αστείες ταινίες του κινηματογράφου.
Μάλιστα λέγεται πως οι ηθοποιοί σταματούσαν συχνά το γύρισμα, επειδή δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους!



Αυτή λοιπόν την υπέροχη ταινία επέλεξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  για την πρώτη μεγάλη ανοιχτή προβολή του καλοκαιριού σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της πόλης.




Η ξεκαρδιστική κωμωδία Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα του Τσαρλς Κράιτον (1988) θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο σήμερα, Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στις 21:30 στο πλακόστρωτο του Λιμανιού Θεσσαλονίκης.



H δροσερή Fischer, θα συμπληρώσει ιδανικά την εκδήλωση κερνώντας το κοινό.

Ώρα προσέλευσης: 21:00 - ώρα έναρξης προβολής: 21:30
Χώρος: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Μουσείο Κινηματογράφου


Δείτε το trailer:




Σχόλια