Δύο δροσερά και λαχταριστά κοκτέιλ από το νέο sunset bar της Μυκόνου The Garden





Αισίως φτάσαμε στον δεκαπενταύγουστο, το θερμόμετρο κοντεύει να ανατιναχτεί και μια  λύση δροσιάς είναι να πιούμε κάτι δροσιστικό. 


 Δυο δροσερά και νόστιμα κοκτέιλ που μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα στο σπίτι για να πολεμήσουμε τις ζεστές μέρες προτείνει ο εκπαιδευτής στον επισιτιστικό χώρο και μέλος της ομάδας Inspirational bartending group αλλά και director στο νέο sunset bar της Μυκόνου “The Garden” Νικόλας Τσιώλης.



Rose Mood



Υλικά

30 ml μαστίχα λικέρ
30 ml κόκκινο γλυκό βερμούτ
30 ml φυσικό χυμό ρόδι
50 ml prosecco ή ξηρό αφρώδη οίνο


Εκτέλεση 

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε ένα ψηλό παγωμένο ποτήρι κόκκινου κρασιού και συμπληρώνουμε πάγο και φλούδες ροζ γκρέιπφρουτ και φρέσκο θυμάρι. 




Silent Lucidity



Ένα απεριτίφ κοκτέιλ βασισμένο σε ελληνικό επιδόρπιο οίνο τύπου Vinsanto το οποίο έχει Ελληνοιταλικές ρίζες (Σαντορίνη- Τοσκάνη). Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση σε απεριτίφ κοκτέιλ βασισμένα σε επιδόρπιο οίνο και βερμούτ. 

Υλικά

50 ml επιδόρπιο οίνο τύπου Vinsanto 

100 ml tonic 

Φέτες σύκου ή πεπόνι 


Εκτέλεση 

Σε ένα ποτήρι κρασιού, το οποίο έχουμε φροντίσει να παγώσει  από πριν, τοποθετούμε τα 50 ml επιδόρπιου οίνου και τα 100 ml tonic. Έπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φέτες σύκου ή το πεπόνι , τα οποία εμπεριέχονται σαν γευστικές νότες σε κρασιά του είδους.

Γεμίζουμε με πάγο και απολαμβάνουμε.




Λίγα λόγια για το νέο sunset bar “ The Garden”



Το πανέμορφο “The Garden” δεσπόζει στα Δεσποτικά της Μυκόνου με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους. Ο μοναδικής αισθητικής χώρος ήταν κάποτε ιδιοκτησία του διάσημου Γεχούντι Μενουχίν, που ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους βιολονίστες του 20ου αιώνα. Το πάθος του για την ζωή και η κοσμοθεωρία του έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στο χώρο μέχρι σήμερα. Ο Μενουχίν αποτελεί πηγή έμπνευσης για το “The Garden” τόσο στην διάταξη του χώρου όσο και στις δημιουργίες στο φαγητό και στο ποτό. Απολαύστε λαχταριστά κοκτέιλ παρασκευασμένα από βότανα και λουλούδια της ελληνικής υπαίθρου παρέα με νόστιμες δημιουργίες της κουζίνας από φρέσκα υλικά της Μυκόνου με θέα τη θάλασσα για μοναδικές νύχτες διασκέδασης και χαλάρωσης στο νησί των ανέμων. 


Φωτογραφίες: Βασίλης Ντάβαρης 







Σχόλια