Μεσογειακός κυκλώνας ή αλλιώς καλωσορίζοντας τον χειμώνα!





Σήμερα το πρωί άνοιξα το παράθυρο για να αερίσω το υπνοδωμάτιο μου από τον
νυχτερινό ύπνο και ξαφνικά σαν να τον κρατούσαν αιχμάλωτο και τον ελευθέρωσαν μεμιάς, ένας κρύος ορμητικός αέρας εισέβαλε στο δωμάτιο! Δεν τον περίμενα για να είμαι ειλικρινής, με ξάφνιασε! Εδώ στο νησί έχουμε ακόμη καλοκαίρι και ο αέρας είναι άγνωστο φαινόμενο κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών.

Διαβάζοντας τα νέα της ημέρας πληροφορήθηκα πως ένα σπάνιο αλλά όχι νέο φαινόμενο πλησιάζει την Ελλάδα. Ένας μεσογειακός κυκλώνας. Αλλά ούτε που μου πέρασε από το μυαλό ότι οι θερμοκρασίες και το γενικότερο σκηνικό του καιρού θα επηρεαστούν καθώς ως συνήθως δεν μου αρέσει να ταράζομαι χωρίς λόγο. 


Αυτό το μετεωρολογικό φαινόμενο όμως προκαλεί ραγδαίες βροχοπτώσεις και ανέμους με ένταση ακόμη και 12 μποφόρ, που σημαίνει ξεχάστε τα ταξίδια μέσω θαλάσσης. Όπως επίσης καλό θα ήταν να μείνετε μέσα στο σπίτι καθώς μαζί του φέρνει σημαντικές καταστροφές σε υποδομές, δρόμους, σπίτια.

Ωστόσο, όπως έχει καταδειχτεί από έρευνες Ελλήνων επιστημόνων, αυτά τα φαινόμενα επισυμβαίνουν κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και δεν είναι σπάνια. Τα τελευταία 50 χρόνια, περιπτώσεις έντονης και σφοδρής κακοκαιρίας που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, αποδίδονται σε τροπικούς κυκλώνες, ο όγκος των οποίων μάλιστα στον ουρανό μπορεί να έχει διάμετρο ακόμη και 700 χιλιόμετρα.



Προσωπικά δεν μου αρέσει η καταστροφολογία αλλά τα παραπάνω είναι λόγια μετεωρολόγων και καλό θα ήταν να τα έχουμε στο νου μας και να μην τα ξεχνάμε. Λίγη προσοχή χρειάζεται και αν όντως μας χτυπήσει ο κυκλώνας εμείς πάλι θα σηκωθούμε. Η ζωή άλλωστε συνεχίζεται!



Για όλους εσάς που το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, σας πληροφορώ πως μας έχει αφήσει για τα καλά και πως οδεύουμε σταθερά προς το φθινόπωρο. Για να μην πω χειμώνα και πάθετε και τίποτα μερικοί … 



Όπως έγραψε και μια φίλη στο facebook ο χειμώνας είναι εδώ, όταν κατά τη διάρκεια του νυχτερινού γλυκού ύπνου σηκώνεσαι για να πάρεις μια κουβέρτα. Το παραφράζω λοιπόν και γράφω πως για εμένα ο χειμώνας ήρθε, καθώς σήμερα σηκώθηκα από το γραφείο και πήρα μια μπλούζα με μανίκια από το επάνω ράφι και τη φόρεσα χαμογελώντας και καλωσορίζοντας τη νέα εποχή.


Καλό χειμώνα!



Σχόλια