Bραβείο «Μελίνα Μερκούρη»: Ποια θα το πάρει φέτος;



Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τεσσάρων υποψηφίων για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» που συμπληρώνει φέτος δεκατρία χρόνια από την καθιέρωσή του. Η απονομή θα γίνει την Τρίτη 19 Μαρτίου, 19:30, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, με ελεύθερη είσοδο.


Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι οι εξής:Η Ευαγγελία Καρακατσάνη για την ερμηνεία της στο έργο «Το Τραμ με το όνομα Πόθος», σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Σίσσυ Τουμάση για την ερμηνεία της στο έργο «Η Αγριόπαπια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία.

Η Έλλη Τρίγγου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά στο Μπάγκειον.

Πέρσι νικήτρια ήταν η Ιωάννα Κολλιοπούλου για την για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι: Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.


Σχόλια