Berlinale 2019: Ζιλιέτ Μπινός: "Νομίζω ότι φτάνει όσα πέρασε o Χάρβει Γουάνσταιν"


Αποτέλεσμα εικόνας για ζιλιετ μπινος berlinale


Μόλις χθες σήκωσε αυλαία το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και για τη φετινή χρονιά την θέση της προέδρου της κριτικής επιτροπής έχει αναλάβει η Ζιλιέτ Μπινός. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της επιτροπής η Γαλλίδα ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Χάρβει Γουαινστάιν και στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του για τις επαναλαμβανόμενες σεξουαλικές επιθέσεις. 


«Σχεδόν θέλω να πω να ηρεμήσει το μυαλό και η καρδιά του. Προσπαθώ να μπω στη θέση του. Νομίζω ότι φτάνει όσα πέρασε. Πολλοί άνθρωποι μίλησαν γι’ αυτόν. Τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Εγώ δεν είχα ποτέ προβλήματα μαζί του. Μπορούσα να δω ότι αυτός είχε προβλήματα. Ήταν σπουδαίος παραγωγός. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, ακόμη κι αν ήταν δύσκολο για κάποιους σκηνοθέτες και ηθοποιούς και κυρίως γυναίκες ηθοποιούς. Ας τον αφήσουμε ήσυχο και ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.»

Juliette Binoche Berlinale 2019

Να σημειωθεί πως η Μπινός είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον διάσημο παραγωγό του Χόλιγουντ σε δυο ταινίες. Στον «Αγγλο Ασθενή» του Αντονι Μινγκέλα (όπου και κέρδισε και το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου) και στο «Chocolat».

Η διάσημη ηθοποιός δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πολιτική κατάσταση σήμερα αλλά και  την κλιματική αλλαγή αναφέροντας: «Ο κόσμος είναι αρκετά εγωκεντρικός αυτή τη στιγμή. Πολλές πλούσιες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους και επίσης υπάρχει και το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Υπάρχουν πολλά επείγοντα θέματα στον πλανήτη. Δεν ξέρω τι θα είναι οι συζητήσεις που θα προκύψουν αλλά τα πολιτικά θέματα βρίσκονται ήδη στο μυαλό μας. Με εκπλήσσει πραγματικά που οι κυβερνήσεις δεν εργάζονται όσο σκληρά όσο θα έπρεπε για να τα αντιμετωπίσουν.»



Επιπλέον  εξέφρασε την ευχαρίστηση της και για την παρουσία επτά ταινιών που σκηνοθετούν γυναίκες δημιουργοί στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ. 


Υπενθυμίζεται ότι την κριτική επιτροπή του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου αποτελούν οι: η ηθοποιός Σάντρα Ούλερ, ο κριτικός Τζάστιν Γιανγκ, ο σκηνοθέτης Σεμπάστιαν Λέλο, ο υπεύθυνος κινηματογράφου του ΜΟΜΑ Ραζέντρα Ρόι, η παραγωγός και σύζυγος του Στινγκ, Τρούντι Στάιλερ).

Juliette Binoche Berlinale 2019 607

Με πληροφορίες από Guardian 

Φωτογραφίες: lifo.gr 

Σχόλια