C. Louboutin: Η ιστορία της κόκκινης σόλας και η δικαίωση στο δικαστήριο


Αποτέλεσμα εικόνας για louboutin articles


Ο γαλλικός οίκος υποδημάτων Christian Louboutin ανακοίνωσε σήμερα ότι δικαιώθηκε σε μια μακρά δικαστική διαμάχη με την ολλανδική εταιρεία Van Haren, την οποία κατηγορεί ότι αντιγράφει τα διάσημα ψηλοτάκουνα παπούτσια του με τις κόκκινες σόλες, σήμα-κατατεθέν του.


Christian Louboutin signs shoes | Source: Isa Foltin/Getty Images
Photo: Getty images / Isa Foltin 

Να σημειωθεί πως και παλιότερα ο οίκος Louboutin είχε κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του οίκου YSL για τον ίδιο λόγο. 

Η ολλανδική εταιρεία Van Haren υποχρεώθηκε τελικά να σταματήσει την πώληση παρόμοιων μοντέλων με εκείνα της πολυτελούς γαλλικής μάρκας έπειτα από απόφαση δικαστηρίου στη Χάγη. 

Η Van Haren, σε βάρος της οποίας προσέφυγε ο οίκος Louboutin διότι κυκλοφόρησε το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα, με τίτλο «5η Λεωφόρος», το οποίο λάνσαρε η Αμερικανίδα ηθοποιός Χάλι Μπέρι,  θα πρέπει επίσης, να καταβάλει αποζημίωση στην εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι.

Αποτέλεσμα εικόνας για rihanna louboutin together
photo: google

Η απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου είναι συμβατή προς την απόφαση, που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2018 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε παραχωρήσει στον γαλλικό οίκο την αποκλειστικότητα των περίφημων κόκκινων σολών της.

Ο οίκος Christian Louboutin «χαιρετίζει με θέρμη αυτή την νέα δικαστική απόφαση, που ενισχύει περαιτέρω τις ευνοϊκές αποφάσεις σχετικά με την εγκυρότητα του σήματος με τις κόκκινες σόλες...» τονίζεται στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. 

Στην απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη, το δικαστήριο της Χάγης εκτιμά ότι το μοντέλο παπουτσιών της Van Haren, με τίτλο «5η Λεωφόρος», «παραβιάζει τα δικαιώματα επί του σήματος της γαλλικής εταιρείας-δημιουργού».



Louboutin is famous for his iconic red-soled heels.
Photo: @ Christian Louboutin 


O Christian Louboutin και η κόκκινη σόλα 

O Christian Louboutin ξεκίνησε τον οίκο του το 1991 και λάνσαρε την κόκκινη σόλα στα παπούτσια το 1992. Η ιστορία της σόλας ξεκίνησε ένα απόγευμα όταν έφτασε στο γραφείο του ένα πρωτότυπο ζευγάρι παπούτσια εμπνευσμένο από τον πίνακα του Andy Warhol Flowers. O σχεδιαστής στην αρχή θεώρησε το παπούτσι αυτό αδιάφορο και σκέφτηκε να το … αλλάξει λίγο. Την ώρα εκείνη μια βοηθός στο γραφείο του έτυχε να βάφει τα νύχια της κόκκινα. Τότε η έμπνευση χτύπησε κατακούτελα τον Louboutin που αποφάσισε να βάψει την βαρετή μαύρη σόλα του παπουτσιού κόκκινη με το ίδιο εκείνο βερνίκι! Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία της διάσημης σόλας! 

Τα τακούνια με την κόκκινη σόλα του Louboutin μετατράπηκαν με τα χρόνια σε σύμβολο δύναμης. Η γυναίκα που φορά σήμερα το iconic παπούτσι σφύζει από αυτοπεποίθηση. 

Να σημειωθεί πως η γόβα με την κόκκινη σόλα πουλάει σήμερα πεντακόσιες χιλιάδες ζευγάρια το χρόνο. 



Christian Louboutin
Credit: Juco 




Σχόλια