W Magazine: Ποια είναι η Φίλις; O Γιώργος Λάνθιμος μας συστήνει μια διαφορετική Έμμα Στόουν



Όταν ο Γιώργος Λάνθιμος αναλαμβάνει ένα project πάντα υπάρχει από πίσω κρυμμένη μια ευφάνταστη ιστορία. 
Αυτή τη φορά για το editorial του περιοδικού W και για μια φωτογράφιση μόδας ο Έλληνας δημιουργός επινόησε τον χαρακτήρα της Φίλις που τον ενσαρκώνει η Έμμα Στόουν, η πρωταγωνίστρια του από την τελευταία του ταινία The Favourite. 

Ποια είναι όμως η Φίλις; 
Πρόκειται για μια ματαιόδοξη γυναίκα των αμερικανικών προαστίων, που ζει στην Καλιφόρνια μαζί με τα 15 σκυλιά της. Που αγαπά την υψηλή ραπτική και που κυκλοφορεί ακόμα και στο σαλόνι του σπιτιού της με περιποιημένα μαλλιά, άψογο μανικιούρ και κόκκινο κραγιόν.


«Αρχικά είχαμε σκεφτεί να παρουσιάσουμε μια γυναίκα που αγαπά τα λούτρινα ζώα» δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος. «Το συζητήσαμε με την Έμμα και, καθώς αγαπά τα σκυλιά, αποφασίσουμε να το κάνουμε με αληθινά, δεκαπέντε πραγματικά σκυλιά».

Ο Έλληνας σκηνοθέτης επιμελήθηκε το όλο concept της φωτογράφησης. Από τους χώρους, μια τυπική καλιφορνέζικη κατοικία των μέσων του εικοστού αιώνα, σαν σκηνικό ταινίας. Μέχρι τα πλαστικά καλύμματα στα έπιπλα, τους κιτς τεράστιους πολυέλαιους,  όλο το σκηνικό, νεοπλουτίστικο, αισθητικά απαίδευτο σύνολο, μας δημιουργούν ένα κλειστοφοβικό τοπίο από αυτά που μόνο ο Λάνθιμος ξέρει να δημιουργεί. 

 Η Έμμα Στόουν, μέσα σε αυτό το γκροτέσκο περιβάλλον, φωτογραφίζεται με λαμπερές δημιουργίες Louis Vuitton, Chloé, Valentino, Michael Kors και Stella McCartney.

 

«Τα ζώα είναι μέρος της ζωής μας, γι’ αυτό κυριαρχούν στις ταινίες μου. Αλλά βρίσκω αρκετά παράξενες τις σχέσεις που αναπτύσσουμε μαζί τους. Ας πούμε, υπάρχουν ζώα που δεν πειράζει να τρώμε και άλλα που ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε να φάμε. Τόσο παράδοξο. Οι θεωρίες για τα ζώα είναι συναρπαστικές» είπε ο Γιώργος Λάνθιμος στο W με αφορμή τη φωτογράφιση. «Και όλοι αγαπάμε τα σκυλιά. Αλλά τι γίνεται με μια γυναίκα που έχει και αγαπά 15 σκυλιά; Τι λέει αυτό για τη ζωή της;». 


Και με μια ερώτηση, μας αφήνει να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα. 










Σχόλια