Κατά πόδας η στερνή διαδρομή του Κ. Μαλτέζου από τους Athens Walking Stories



Το πρωινό της πρώτης Φεβρουαρίου του 1944 ο 23χρονος Κίτσος Μαλτέζος, δισέγγονος του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο πιο χαρισματικός από τους νέους της γενιάς του, δολοφονείται έξω από το σπίτι του, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός, από τους άλλοτε αδελφικούς φίλους και συντρόφους του. Η δολοφονία του συγκλονίζει την Αθήνα: “Εκείνο το πρωινό χάθηκε το μέλλον της Ελλάδας” θα γράψουν πολλοί.

Εβδομήντα πέντε χρόνια αργότερα ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης ακολουθεί κατά πόδας τη στερνή διαδρομή του Μαλτέζου και των δολοφόνων του σε μια διαδρομή στην ολόφωτη καρδιά της ιστορικής Αθήνας αλλά και στη σκοτεινή καρδιά της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Μια διαδρομή που ξεκινά ως κινηματογραφικό χρονικό και καταλήγει ως άγριο αιματοβαμμένο θρίλερ.

~ Info:

Ημέρα: Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ώρα: 18.30

Σημείο συνάντησης: Άγαλμα Μακρυγιάννη, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου

συμμετοχή: 12 ευρώ

Κρατήσεις στo email: info@athenswalkingstories.com

Πληροφορίες: 6978186901 & 6937160705

Η πολιτισμική σύμπραξη Athens Walking Stories είναι μια ευρεία πλατφόρμα παραγωγής πολιτισμικών προϊόντων με κέντρο την πόλη της Αθήνας οι οποίες όμως συχνά εκτείνονται και έξω από αυτήν. Στοχαστικές περιηγήσεις, εξορμήσεις, ταξίδια επιχειρούν μια άλλη οπτική περιήγησης στο αστικό τοπίο αλλά και μια άλλη οπτική ταξιδιού στον πολυσύνθετο κόσμο μας.

Σχόλια