Thessaloniki Design Week: για πρώτη φορά στην Ελλάδα-5 – 12 Μαΐου 2019




Thessaloniki Design Week


5 – 12 Μαΐου 2019

Το Thessaloniki Design Week, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα ευρωπαϊκών και άλλων πόλεων του κόσμου, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 5 έως τις 12 Μαΐου του 2019. Απώτερος στόχος αποτελεί η καθιέρωσή του ως θεσμού με πανελλαδική και διεθνή εμβέλεια που θα οδηγήσει στην ένταξη της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων στην συνέχεια ελληνικών πόλεων, στις Creative Cities της UNESCO.

Η ΑΝΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ / RE-CREATION αποτελεί το σύνθημα της πρώτης διοργάνωσης του ThessDW και τον γενικό άξονα θεματολογίας και προβληματικής των εκδηλώσεων, στοχεύοντας να εκφράσει τη δυναμική που καλείται η κοινωνία μας να αναπτύξει, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της νέας εποχής.. Οι επιμέρους δράσεις –εκθέσεις, ημερίδες, παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και διαγωνισμοί- απλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κοινού.

Αναλυτικά, όλο το πρόγραμμα του ThessDW, εδώ https://thessalonikidesignweek.gr/ . Πληροφορίες: τηλ. 2310 850642, welcome@thessalonikidesignweek.gr

Thessaloniki Design Week & / @ MOMus

Ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονικης (MOMus) υποστηρίζει τη φετινή, πρώτη διοργάνωση φιλοξενώντας σε δύο χώρους του (MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης & MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών) εκθέσεις και δράσεις του συνολικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα:

@ ΜΟΜus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO)

5 – 12 Μαΐου 2019


· Μεγάλη έκθεση των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) 2019, καθώς και έκθεση Αφίσας και καρτποστάλ, με δημιουργίες 10+10 γραφιστών από Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη με κοινό θέμα το «νερό».

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019


· Ημερίδα ‘INTERNATIONAL DESIGN WEEKS/FESTIVALS’ με καλεσμένους ομιλητές από καταξιωμένες διοργανώσεις άλλων πόλεων του εξωτερικού.

@ ΜΟΜus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, λιμάνι)

5 – 12 Μαΐου 2019


· Έκθεση προτάσεων με κύρια θέματα την αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό χώρων σε κάθε κλίμακα, τον αστικό σχεδιασμό, τις πολεοδομικές επεμβάσεις, τη διαμόρφωση τοπίου, τις αποκαταστάσεις και το interior design, τις προτάσεις κοινωνικού και οικολογικού χαρακτήρα, τον καλλιτεχνικό και προϊοντικό σχεδιασμό και τη γραφιστική, οι οποίες προέκυψαν μετά από ανοιχτή διεθνή πρόσκληση-open call του ThessDW. Οι εγκεκριμένες προτάσεις παρουσιάζονται κατά κύριο λόγο στο MOMus- ΠΚΤ, ενώ οι συμμετοχές που αφορούν τον ψηφιακό σχεδιασμό θα εκτίθενται στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ.

· Έκθεση product design και καλλιτεχνικές εκφράσεις στο χώρο του χρηστικού αντικειμένου, με συμμετέχοντες από την ανοιχτή πρόσκληση, αλλά και σημαντικούς product designers της χώρας με επιλεγμένα έργα.
 

Σχόλια