Τουρκική Εβδομάδα Τέχνης στη MYRÓ Gallery






Η MYRÓ Gallery θα παρουσιάσει για μία ακόμη φορά μία διεθνή έκθεση τέχνης.

Η Τουρκική Εβδομάδα Τέχνης θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της γκαλερί στη Νικηφόρου Φωκά 8 από 24 έως και 30 Ιουνίου του 2019 και ο κεντρικός στόχος της θα είναι η προώθηση των κοινών πολιτιστικών σημείων με την Τουρκία και τους καλλιτέχνες της, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00.

Η εκδήλωση αποτελείται από την κύρια έκθεση τέχνης των Τούρκων καλλιτεχνών, επιμελημένη από τον επίσης Τούρκο εικαστικό επιμελητή, Kani Kaya, καθώς και από άλλες δραστηριότητες και ανεξάρτητες εκθέσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες εκθέσεις τέχνης από Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες σε μια προσπάθεια ενοποίησης της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παρόμοιων πολιτιστικών χαρακτηριστικών που μας δένουν.

Η γκαλερί έχει οργανώσει παρόμοιες εκδηλώσεις στο παρελθόν σε συνεργασία με άλλες χώρες και τις πρεσβείες τους, όπως η Ρωσία, η Αλβανία, η Αρμενία και η Γεωργία, με αρκετές ακόμη διεθνείς εκθέσεις να έπονται.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 – 21:00.

Έκθεση Φωτογραφίας «Photo Orient»

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εβδομάδας Turkish Art Week, 24-30 Ιουνίου, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00. διοργανώνεται ένα νέο project φωτογραφίας με θέμα την Ανατολή.

Θα συμμετέχουν καλλιτέχνες φωτογράφοι από απ’ όλη την Ελλάδα, εκθέτοντας από 4 έως 5 έργα. Η έκθεση, που θα λάβει χώρα σε 3 χώρους της Gallery MYRÓ, έχει τίτλο «Photo Orient».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 – 21:00.

Υπεύθυνη επιμελήτρια: Ειρήνη Σκούντζου


Έκθεση Φωτογραφίας «Greece Unrevealed»


Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εβδομάδας Turkish Art Week, 24-30 Ιουνίου, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00, διοργανώνεται ένα νέο project φωτογραφίας με θέμα το ελληνικό τοπίο.

Καλλιτέχνες φωτογράφοι από απ’ όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν σε αυτό το project εκθέτοντας από 4 έως 5 έργα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε χώρους της Gallery MYRÓ και θα έχει τίτλο «Greece Unrevealed».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή: Τρίτη με Σάββατο, 17:00 – 21:00.

Υπεύθυνη επιμελήτρια: Ειρήνη Σκούντζου.



Έκθεση Φωτογραφίας «Greece in Focus» και Έκθεση Γλυπτικής της Μαρίας Μανδάκη


Το Greece in Focus είναι μια έκθεση φωτογραφίας με Έλληνες φωτογράφους που μέσα από τη ματιά τους βλέπουμε τις ομορφιές της χώρας μας. Οι φωτογραφίες τους θα εκτεθούν στη MYRÓ Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, από τις 24 έως και τις 30 Ιουνίου, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00.

Η έκθεση αυτή είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας Condito , η οποία θέλει να ενισχύσει την ανάπτυξη της φωτογραφίας στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει το υπόβαθρο για περισσότερες εκθέσεις.

Γλυπτά της Μαρίας Μανδάκη θα υπάρχουν στον χώρο. Η Μαρία Μανδάκη διδάχτηκε γλυπτική στη Φλωρεντία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με μάρμαρο, σίδερο και γυαλί ενώ το 2017 ολοκληρώθηκε η συλλογή της με τίτλο Συναισθήματα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 – 21:00.

Επιμελήτρια έκθεσης: Φωτεινή Τσανίδου

Οι συμμετέχοντες είναι :

1))Έλλη Αγιαννίδη

2)Δέσποινα Αποστολίδου

3)Δήμος Μπαμπλής

4)Αλέξανδρος Μπουγάδης

5)Χρύσα Δείνα

6)Ελένη Δράκου

7)Έφη Ζερβούλη

8)Δημήτρης Γερεβακάνης

9)Πάνος Καραδούκας

10)Κώστας Λαζαρίδης

11)Michael Lorusso

12)Μαρία Μανδάκη

13)Τίνα Μελαχρινάκη

14)Δημήτρης Μεταξάς

15)Ευγενία Πανταζίδου

16)Παύλος Παπαδόπουλος

17)Βασσιλική Παπαρχρήστου

18)Παύλος Παυλίδης

19)Κωνσταντίνος Ρηγούλης

20)Γιώργος Σουμελίδης

21)Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος

22)Φωτεινή Τσανίδου

23)Γιώργος Βεργάδος


Εικαστική Έκθεση «MYRÓ Progress»


Στα πλαίσια του Turkish Art Week που διοργανώνεται στη MYRÓ Gallery, παρουσιάζουμε και μια παράλληλη έκθεση που θα βρίσκεται στο χώρο. H έκθεση αυτή θα αποτελείται από πίνακες της κυρίας Μαριάνθης Σπυροπούλου και της κυρίας Άννας Φαχαντίδου, δυο εξαιρετικών ζωγράφων που έχουν φιλοξενηθεί ξανά στην γκαλερί. Το χώρο της έκθεσης αυτής θα κοσμούν και χειροποίητα κοσμήματα της κυρίας Ευτυχίας Μπαλλή.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 έως και τις 30 Ιουνίου και τα εγκαίνια της θα είναι στις 28 του μηνός.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 – 21:00.


Έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής «Positive Reflection»

Στα πλαίσια του Turkish Art Week, που θα λάβει χώρα στη MYRO Gallery , διοργανώνεται και η εκδήλωση POSITIVE REFLECTION.

Θα συμμετάσχουν τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες, ο Givi Michailidis και ο Μανικάτης Γιάννης που είναι δυο γλύπτες και η Δέσποινα Νικολιδάκη με τους πίνακές της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας στη Νικηφόρου Φωκά 8 από 24 έως και 30 Ιουνίου του 2019 με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 – 21:00.

Σχόλια